true

- ۰۱ آذر ۱۳۹۶| ۸:۳۴ ب.ظ
- اخبار مهم , اختصاصی سداد , بینالملل , فرهنگی , گزارش تصویری , گیلان
- کد خبر 4051
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
false
false
true
true
false
پایگاه خبری – تحلیلی گیل سداد؛ دکتر میرشمس مومنی زاده در این مراسم اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و لهستان از روابط سیاسی و تاریخی بسیار مناسبی برخوردارند. آنگاه که کشور لهستان تجزیه شد، کشور ما بود که آن را به رسمیت نشناخت و آنگاه که لهستان واحد تشکیل شد نیز اولین کشوری بودیم که آن را به رسمیت شناختیم.
وی افزود: از حدود ۷۰ سال قبل در جریان پیامدهای جنگ جهانی دوم، حدود ۱۲۰ هزار نفر از آوارگان جنگ به ایران پناهنده شدند و مردم بندرانزلی در آن سال، با آغوش باز آنها را پذیرفتند که بعدها عده ای از همین آوارگان در همین آرامستان به خاک سپرده شدند.
فرماندار بندرانزلی تاکید کرد: علاوه بر سفر سالانه مسئولان و مردم لهستان به بندرانزلی برای ادای احترام به این جان باختگان، مردم ایران و خصوصا بندرانزلی نیز احترام خاصی برای آنان قائلند و به همین دلیل زمینه های توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بسیارخوبی بین دو کشور وجود دارد .
دکتر مومنی زاده با اشاره به ارائه پیشنهاد به وزیر گفتگوی لهستان در خصوص اعلام خواهرخواندگی بندرانزلی با ورشو و یا یکی از شهرهای این کشور تصریح کرد: علاقه مندیم باتوجه به پیوندهای فرهنگی، تاریخی وعاطفی که ایجاد شده است جهت توسعه هر چه بیشتر روابط بین دو کشور استفاده کرده و این مناسبات را در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، گردشگری و ورزشی توسعه دهیم.
آنا ماریا آندرس در این مراسم اظهار کرد: با توجه به استقبال شهروندان بندرانزلی از آوارگان لهستانی در ۷۵ سال پیش، این شهر نقش مهمی در توسعه روابط همه جانبه با لهستان دارد.
وی افزود: ایران و لهستان در حوزه های فرهنگی، تجاری، اقتصادی و خصوصا گردشگری می توانند همکاری های خوبی داشته باشند.
ماریا آندرس با اشاره به دومین سفرش به ایران تصریح کرد: پیشنهادی از سوی مسئولان ارشد بندرانزلی در خصوص ایجاد خواهرخواندگی بین انزلی با یکی از شهرهای لهستان مطرح شده که در بازگشت به کشورم پیگیری خواهم کرد.
جمهوری لهستان کشوری در مرکز اروپا و سی و چهارمین کشور پرجمعیت جهان است که با حاکمیتی متمرکز، ۱۶ استان دارد.
گروهی از آوارگان لهستانی اعم از افراد غیرنظامی شامل زن، کودک، پیر و جوان در سال ۱۹۴۲ پس از سفری سخت از سرمای شوروی سابق و تحمل بیماری و گرسنگی به بندرانزلی رسیدند که ۶۳۹ نفر از آنان، جان خود را از دست داده و در گورستانی در نزدیکی قبرستان شهر، به خاک سپرده شدند.
true
true
https://gilsadad.ir/?p=4051
false
true