. شیرینی محلی طاهرگوراب در صومعه سرا با قدمت٣٠٠ سالِ
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

روی خط اخبار

true
    امروز  جمعه - ۳ خرداد - ۱۳۹۸  
it is true
false
true
شیرینی محلی طاهرگوراب در صومعه سرا با قدمت٣٠٠ سالِ

گیل سداد؛ شیرینی «رشته‌خشکار» با قدمتی ٣٠٠ سالِ در منطقه گسکرات به‌ویژه بخش «طاهر گوراب» صومعه‌سرا طبخ می‌شود و بهترین رشته ریزان- اصطلاحی برای افرادی که رشته این شیرینی را آماده می‌کنند- در این منطقه وجود دارد.

ماه رمضان که شروع می‌شود در منطقه طاهر گوراب بساط رشته‌خشکار پزی علم می‌شود و بسته به کیفیت محصولی که ارائه می‌شود، هر مغازه مشتریان خاص خود را دارد.

رشته خوشکار از دو محصول رشته و خشکار تشکیل شده که معمولا به صورت پیوسته نام برده می شود. «رشته» همان ترکیب آرد و برنج و آب و شیر به تنهایی است که روی سینی مسی ریخته می شود و «خشکار» به رشته میان پر می گویند.

ابتدا آرد برنج را با آب و شیر مخلوط می کنیم و وقتی مایعی صاف و یکدست درست شد، آن را در وسیله ای مخصوص که به آن «شانه رشته ریزی» می گویند، می ریزیم.

محتویات درون خوشکار از گردو و کمی شکر به همراه ادویه مخصوص شامل هل، دارچین، جوز هندی و میخک تشکیل شده که این مواد را درون رشته گذاشته و آن را تا می کنند.

منطقه طاهر گوراب سفیر معرفی «رشته خشکار» به سراسر کشور و حتی خارج از مرزهای ایران بوده و تولید آن حتی در کشور انگلستان نیز توسط یکی از اهالی منطقه «طاهر گوراب» به نام «بردبار» انجام می شود.

عکاس:رحیم شعبانی

true
false
false
true

false