true

>> محدثه محمدی
گیل سداد/ دنیای امروز، دنیای تکنولوژی است و جوامع بشری بر اساس این مؤلفه اساسی سعی بر افزایش فاصله خود با دیگر رقبا دارند. با پیدایش سیستمهای آموزش الکترونیکی و گسترده شدن فناوری اطلاعات، روشهای آموزش و یادگیری تغییر عمدهای کردهاند و با هدف اینکه هر فرد در هر زمان و مکان بتواند به آموزش دسترسی داشته باشد، در حال توسعهاند. پیش بینی اینکه تکنولوژی و فناوری چگونه در سالهای آتی، یادگیری را تحت تأثیر قرار میدهد، دشوار است.
امروزه با توجه به شرایط پیش آمده، اهمیت آموزش مجازی و نقش تکنولوژی در این فرآیند بیشتر از همیشه حس میشود و تداعی این واقعیت است که در سالهای آینده با پیشرفت تکنولوژی و از میان برداشته شدن موانع زمانی و مکانی، با توجه به مقرون به صرفه بودن هزینه و فوآید بسیار دیگر، آموزش مجازی در حجم زیادی جایگزین آموزش حضوری میشود.
استفاده از هر تکنولوژی مزایا و معایب مختص به خود را دارد، با تحقیقات و نظرسنجی که از تعدادی دانشآموز، دانشجو و همکاران گرفته شد، در ادامه این مطلب به برخی مزایا و معایب عمده این نوع آموزش و راهکارهایی برای بهتر شدن آن اشاره میشود.
یکی از مهمترین مزایا در این نوع آموزش امکان دسترسی سریع و آسان در هر زمان و به هر نقطه از جهان است. هزینههای رفت و آمد، تاسیس ساختمان و مواردی از این دست، عدم نیاز به ترک منزل یا محل کار برای حضور دائمی در کلاسها، که این موضوع به نوبه خود میتواند باعث کمتر شدن تراکم جمعیتی و ترافیک در کلان شهرها شود؛ استفاده از اساتید مجرب در حوزههای گستردهتر از دیگر مزایای مهم این نوع آموزش به حساب میآید.
از بزرگترین معایب این نوع آموزش، حضوری نبودن ارتباط چهره به چهره است. عدم دسترسی تمام افراد به اینترنت و رایانه و نبود خطوط پر سرعت و پهنای باند وسیع از دیگر معایب این آموزش به حساب میآید؛ همچنین برای برخی افراد آموزش مجازی کسل کننده است؛ زیرا مدرسه و دانشگاه را مکانی برای برقراری روابط اجتماعی میدانند و برای برخی حفظ انگیزه و سازماندهی خود کمی دشوار به نظر میرسد.
بر این اساس با توجه به نیاز امروزه کشورهای در حال توسعه به آموزش مجازی، فراهم کردن شرایط ذیل به بهبود این نوع آموزش کمک شایانی میکند.
۱- گسترش و بهبود نرمافزارهای آموزشی
۲- فراهم کردن بستر مناسب برای استفاده از نرمافزارهای آموزشی، اعم از تقویت زیر ساختهای اینترنت، دسترسی عموم مردم به اینترنت و رایانه، تجهیز مدارس و دانشگاهها به امکانات برگزاری کلاسهای مجازی.
در پایان قابل ذکر است که دانشگاه گیلان با تلاش و پیگیریهای خستگی ناپذیر مدیران و اساتید دانشگاه در عرصه آموزش مجازی به خوبی عمل کرده است و مجموعه نخبگان جوان نیز به عنوان یکی از نخستین و فعالترین نهاد تخصصی در حوزه آموزش مجازی قریب به دو دهه در این عرصه با هدف همگانی کردن آموزش تلاش شایان ذکری داشته است.
true
true
https://gilsadad.ir/?p=34199
false
true