true

پایگاه خبری – تحلیلی گیل سداد؛ وحید طیفوری در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه گستردگی کاربرد و تاثیرات آی.سی.تی در ابعاد مختلف زندگی امروزی و آینده جوامع بشری به یکی از مهمترین مباحث روز جهان مبدل شده است، گفت: این وضعیت موجب گردیده تا از جهان به عنوان یک دهکده یاد شود و امکانات بخش اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از مهمترین نیازهای بشر امروز مطرح شود.
وی ادامه داد: به منظور برنامهریزی و سیاستگذاری در حوزه آی.سی.تی و همچنین پایش و ارزیابی تاثیر آن در توسعه اجتماعی و اقتصادی، وجود آمار و اطلاعات مقایسهپذیر در سطح بینالمللی در زمینه برخورداری و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، بسیار ضروری و غیر قابل انکار است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گیلان، از اجرای طرح آمارگیری از کاربران اینترنت خبر داد و تصریح کرد: مرکز آمار ایران در راستای وظایف خود و به منظور محاسبه ضریب نفوذ اینترنت برای پنجمین بار اقدام به تهیه و اجرای «طرح آمارگیری از کاربران اینترنت» نموده است.
این مقام مسئول، درخصوص تعریف مفهوم «کاربر اینترنت» در این طرح، گفت: گستردگی استفاده از اینترنت در جهان موجب شد تا براساس نتایج اولین نشست «گروه کارشناسی شاخصهای خانواری فناوری اطلاعات و ارتباطات» که از طرف آی.تی.یو در سال ۱۳۹۲ در سائوپائولوی برزیل برگزار شد، شرط کاربر اینترنت بودن افراد بر خلاف دو آمارگیری قبلی، از ۱۲ ماه گذشته به ۳ ماه گذشته کاهش یابد، یعنی در آمارگیری سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۴، کاربر اینترنت به کسی اتلاق شده است که در طول سه ماه قبل از زمان آمارگیری تا زمان آمارگیری، حداقل یکبار از اینترنت استفاده کرده باشد و در آمارگیری سال ۱۳۹۶ نیز از این تعریف استفاده خواهد شد.
طیفوری اضافه کرد: براساس نتایج این آمارگیری، شاخصهایی در زمینه برخورداری خانوارها و استفاده افراد از ای.سی.تی محاسبه خواهد شد.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان، به نتایج آخرین اجرای طرح در استان اشاره کرد و متذکر شد: بر مبنای آخرین آمارگیری در سال ۱۳۹۴، ضریب نفوذ اینترنت در استان گیلان ۴۲٫۷ درصد بوده است که در بین استانها در رتبه پانزدهم جای گرفته است و نسبت به سال ۱۳۹۲ از رشد ۸۸ درصدی برخوردار بوده است. در این سال ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۴۵٫۳ درصد بوده که نسبت به سال ۱۳۹۲ حدود ۵۱ درصد رشد داشته است.
وی درخصوص شیوه اجرای طرح، خاطرنشان کرد: در اجرای طرح مذکور، ماموران آمارگیری در استان در مراجعه به خانوارهایی که به روش علمی به عنوان نمونه تعیین شدهاند با روش مصاحبه حضوری اطلاعات مربوط به اعضای خانوارها را اخذ خواهند کرد.
طیفوری یادآور شد: برای اجرا و استخراج نتایج این آمارگیری، تعداد ۱۱ نفر آمارگیر، بازبین، کارشناس مسئول، داده آمار و ناظر مشارکت خواهند داشت. ضمن آنکه دوره آموزشی عوامل اجرا از تاریخ ۲۱ لغایت ۲۵ آبان برگزار شده است.
true
true
https://gilsadad.ir/?p=4005
false
true